• Forsidebilde

    søndag 11. juli 2010 15:39
Norsk Biobrensel etablerer seg i Troms PDF Skriv ut E-post

Norsk Biobrensel etablerer seg i Troms. Selskapet signerte nylig en forsyningsavtale med Finnfjord AS på Finnsnes. Norsk Biobrensel skal forsyne Finnfjord med treflis. Norsk Biobrensel er landets største leverandør av treflis til smelteverkindustrien.

 

Finnfjord er en av Europas ledende produsenter av ferrosilisium (FeSi). Ferrosilisium er en forutsetning for produksjonen av stål og forskjellige stålprodukter. De leverer også silika, som er et verdifullt stoff i moderne betongteknologi. Finnfjord ble grunnlagt i 1983, men historien til smelteverket går tilbake til 1960 da byggingen av daværende Fesil Nord startet. Finnfjord satser tungt på energigjenvinning og gjennomfører nå en investering på 800 mill NOK, noe som i følge Finnfjord gjør verket til verdens mest energieffektive smelteverk.

 

Norsk Biobrensel starter egen produksjon i Troms og vil med det bli en ny og viktig avtaker for tømmer i regionen. Søsterselskapet NEG Skog vil forestå tømmerinnkjøpene. Daglig leder, Ole Kristian Hodnemyr, synes det er hyggelig å konstatere at Norsk Biobrensel nå utvider sitt forretningsområde. Selskapet har fra før produksjon av smelteverksflis i Agder og Nordland og vil med leveransen til Finnfjord ha behov for totalt ca 140 000 kubikkmeter med tømmer i året.

 

Norsk Biobrensel AS  | Mjåvannsvegen 118  |  N-4628 Kristiansand  |  Telefon 38 08 11 80  |  post@norbio.no |  Org.nr. 984 897 839 MVA